qobuz.com
Het lijkt alsof er om de maand nieuwe muziekstreamingdiensten opduiken. Of, beter gezegd, je hoort over een muziekstreaming-app waar je nog nooit van hebt gehoord. Ze blijven gewoon op elkaar stapelen en de lijst blijft groeien en groeien zonder tekenen van stoppen of vertragen. Er is Spotify, Tidal, Google Play, Apple Music, Amazon Music, YouTube Music, Pandora, iHeart Radio? de lijst gaat maar door.
Het lijkt erop dat streamingdiensten steeds populairder worden. Dit geldt vooral gezien de recente successen van Spotify, Apple Music en YouTube. Deze diensten hebben kunnen profiteren van de consistente vraag naar muziek. In feite is muziek een van de meest gevraagde vormen van kunst en entertainment. Hoewel andere industrieën het op dit moment misschien moeilijk hebben, zal er altijd een grote vraag naar muziek zijn.
Er is iets speciaals aan muziek dat het een van de meest populaire vormen van kunst maakt. Misschien is het deze verbinding met de menselijke geest die ervoor zorgt dat mensen graag naar concerten gaan en naar albums luisteren. Persoonlijk denk ik dat we ons allemaal verhouden tot muziek op een manier die films en tv niet helemaal kunnen evenaren.
We gebruiken muziek om ons te helpen ons leven te leiden. We werken eraan, we oefenen ernaar, we rouwen ernaar, we feesten erop, we dansen erop, we bedrijven ermee, we bedrijven de liefde en we koken ernaar. Het herinnert ons eraan dat we niet alleen zijn. Het motiveert ons om door onze ontberingen heen te blijven gaan. Er zijn een paar momenten die er niet beter op worden gemaakt door muziek. Daarom is het vinden van de perfecte muziekstreamingservice voor onze unieke luisterbehoeften zo belangrijk.
Het kan moeilijk zijn om te beslissen over de beste audiostreamingservice voor uw behoeften. Elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus het is belangrijk om jezelf enkele belangrijke vragen te stellen voordat je een beslissing neemt. Hoe luister je bijvoorbeeld het liefst naar muziek? Sommige diensten richten zich op meer traditionele luisterstijlen, terwijl andere meer gericht zijn op hedendaagse muziek. Vandaag vergelijken we Qobuz met enkele van de andere meer bekende audiostreamingdiensten.
Geschiedenis
Qobuz (spreek uit als 'co-buzz?) is een streamingdienst die in 2007 werd opgericht door Yves Riesel. Het breidde zich geleidelijk uit naar over de Europese grenzen en overzee. Sinds mei 2019 staat Qobuz terecht in de Verenigde Staten.
Qobuz is nauwer afgestemd, zou ik zeggen, op Tidal dan op Spotify. Het doel is om een muziekstreamingservice van hoge kwaliteit te bieden en het stelt de geluidskwaliteit boven alles. Als je een audiofiel bent, denk ik dat je veel zult vinden om enthousiast over te zijn dankzij Qobuz. Bovendien zijn er als relatief jong muziekstreamingplatform nog veel richtingen voor deze schrale streamingdienst om te groeien. Wie weet waar de weg Qobuz naartoe leidt!
Ontwerpen
Als ik het websiteontwerp van Qobuz in één woord zou moeten samenvatten, zou het waarschijnlijk 'dynamisch' zijn. De lay-out maakt gebruik van een eenvoudige, minimalistische aanpak die niet minder modern aanvoelt dan zou moeten. Als je door de pagina scrolt, merk je dat de lay-out prachtig eenvoudig is (elegant zelfs), maar afbeeldingen en tekst stuiteren en springen naar je toe om je aandacht te trekken - op een smaakvolle manier - net genoeg om interactief te zijn zonder cheesy te zijn of op welke manier dan ook sophomorisch te voelen.
Ik kan alleen maar aannemen dat de primaire gebruikers van deze site muzikanten of audio-ingenieurs zijn, omdat er veel informatie op de site staat over geluidsproductie en het verbeteren van uw luisterervaring.
Qobuz wordt duidelijk in de markt gezet voor professionals in de muziekindustrie. Niet noodzakelijkerwijs professionals die in de muziekindustrie zijn, hoewel ik er zeker van ben dat deze site zelfs de meest kieskeurige audio-ingenieur die er is tevreden zou stellen. Maar de beelden op de site tonen bijvoorbeeld volwassen individuen die zich laten verdwalen in soundscapes van weelderige muziek. Ik kan alleen maar aannemen dat de primaire gebruikers van deze site muzikanten of audio-ingenieurs zijn, omdat er veel informatie op de site staat over geluidsproductie en het verbeteren van uw luisterervaring.
De website stroomt soepel en constant naar beneden, wat resulteert in een meeslepende webervaring die de luisterervaring weerspiegelt. Qobuz draait om ontsnappen, je laten onderdompelen in de muziek. Het ontwerp van de website weerspiegelt dit, denk ik.
Tevreden
Qobuz is een geweldige streaming-app die Spotify en YouTube Music verslaat in termen van het aantal beschikbare nummers. Bovendien kunt u met Qobuz afzonderlijke nummers streamen of kopen om offline van te genieten, als u dat wilt.
Qobuz biedt een verscheidenheid aan afspeellijsten, samengesteld door experts, met nieuwe releases en wat oudere muziek. Er zijn ook afspeellijsten gewijd aan muziek die minder bekend is, maar nog steeds zeer getalenteerd. Dit zorgt voor een unieke en plezierige luisterervaring.
Qobuz lijkt het vinylequivalent van een digitale streamingwereld te willen worden. Om dit te doen, hebben ze zich gericht op inhoud: ze bieden meer dan 40 miljoen nummers in studiostreamingkwaliteit, evenals exclusieve interviews met artiesten en digitale boekjes met albums. Dit helpt de nostalgie te stillen voor iedereen die de geneugten van het bezitten van fysieke albums mist.
Desktop- en mobiele ervaring
De webbrowserspeler lijkt net zo goed ontworpen als de app zelf als het gaat om Qobuz. Waar u ook luistert, u kunt verzekerd zijn van een uitstekende luisterervaring met deskundige geluidskwaliteit, vlekkeloze streaming en een prachtig ontwerp.
Veel andere mensen denken er net zo over als ik. De Apple App Store heeft een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren (van de 5) na 2,6 duizend beoordelingen en Qobuz biedt een uitstekende luisterervaring.
Prijzen en plannen
Hier gaat het bergafwaarts, vrees ik. Zoals ik al eerder zei, lijkt Qobuz op de markt te worden gebracht voor volwassen professionals, en de prijs lijkt overeen te komen met die doelgroep. Het maakt niet uit voor welk abonnementsniveau u gaat, het gaat u meer kosten dan de concurrerende services. De prijzen fluctueren vrij vaak, maar op dit moment zijn dit de prijzen:
Studio Premier: een maandelijks abonnement van $ 14,99 biedt streaming met hoge resolutie, offline luisteren en exclusieve inhoud. De eerste maand is gratis.
Sublime Plus: $ 24.99 / maand geeft je alles wat Premiere biedt, plus kortingen op aankopen en exclusieve deals. De eerste maand is gratis voor deze optie.
Suggesties die ik heb voor Qobuz
Ik denk dat het een goed idee zou zijn voor Qobuz om een manier te vinden om de prijspunten naar beneden te krijgen, zodat meer mensen het zich kunnen veroorloven om het te gebruiken. Een abonnementsoptie van $ 10 / maand zou veel mensen blij maken, of zelfs het aanbieden van een freemium-model met advertenties en enkele beperkte functies zou meer mensen kunnen verleiden om zich aan te melden. Op dit moment weet ik niet of veel mensen meer dan $ 15 per maand gaan betalen in de hoop dat Qobuz de juiste streamingdienst is voor hun behoeften.
Als u een laag gaat aanbieden die elke maand $ 25 is, moet u iets meer aanbieden dan downloads met korting. Ik bedoel, een deel van het punt van het downloaden van een muziekstreaming-app is zodat je geen bestanden naar je computer of telefoon hoeft te downloaden, toch? De prijsniveaus van Qobuz moeten worden heroverwogen, denk ik.
Conclusie
Al met al geloof ik dat Qobuz veel potentieel heeft en op een dag de beste muziekstreaming-app op de markt zou kunnen worden. Het heeft een uitstekende branding, een geweldig site- en app-ontwerp, een uitstekende en verliesvrije studiogeluidskwaliteit en een uniek soort randje dat geen enkele andere concurrerende app echt in de buurt komt. Qobuz moet echter uitzoeken hoe de prijs kan worden verlaagd of meer functies voor dezelfde prijs kan worden aangeboden.
Als u op zoek bent naar een luisterervaring die in het digitale tijdperk zo dicht mogelijk bij vinyl komt, is Qobuz de perfecte keuze.