Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Het Kasteel: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Het Kasteel is het eerste stadion dat eigendom is van de club. Het opende in 1916 met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Sparta en Rangers.

Kasteel

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Maandag, 27.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

De mooiste voetbalgevel ter wereld met een moderne en gezellige uitstraling en vriendelijke familievibes vanaf de tribunes. Het Kasteel is een Nederlands icoon.

Geschiedenis en beschrijving

Ze huurden een bouwbedrijf in om het stadion te bouwen en ze gaven er veel geld aan uit. Het stadion was erg duur om te bouwen, maar Sparta kon het betalen omdat ze veel geld hadden. In het begin van de 20e eeuw was Sparta een van de meest succesvolle clubs in Nederland toen ze besloten een nieuw stadion te bouwen. Ze huurden een bouwbedrijf in om het stadion te bouwen en huurden een architect in die ervoor zorgde dat het stadion mooi was. Het bouwbedrijf deed al het harde werk, maar Sparta betaalde het allemaal door veel geld te hebben. Het Kasteel staat bekend om zijn unieke sfeer en uitstekende faciliteiten. Oorspronkelijk was het stadion ontworpen om plaats te bieden aan een veel groter publiek, maar vanwege ruimtegebrek kon het uiteindelijk slechts plaats bieden aan ongeveer zesenvijftigduizend mensen. Het meest opvallende kenmerk van het nieuwe stadion was het paviljoen in de vorm van een kasteel. Het op het kasteel geïnspireerde paviljoen is geïnspireerd op een kasteel dat eeuwen eerder op de site had gestaan. Vanwege bouwbeperkingen werden de geplande hoektorens vervangen door eenvoudige houten ingangen. Oorspronkelijk was het stadion ontworpen om plaats te bieden aan een veel groter publiek, maar vanwege ruimtegebrek kon het uiteindelijk slechts ongeveer 56.000 mensen bevatten. In de jaren 1970 kreeg het stadion echter een facelift met nieuwe betonnen tribunes en een nieuw dak. In de jaren 1950 presenteerde Sparta plannen voor een nieuw stadion met een capaciteit van 50.000. Toch moesten ze uiteindelijk genoegen nemen met een bescheidener herontwikkeling waarbij aan beide zijden twee nieuwe tribunes werden gebouwd. De resulterende capaciteit is nu 30.000. In de daaropvolgende decennia verslechterde de staat van het verslechterende veel te grote stadion langzaam, hoewel enkele kleine renovatiewerkzaamheden werden uitgevoerd in de vroege jaren 1990. Er gaan nog steeds geruchten over de bouw van een nieuw stadion in een ander deel van Rotterdam, mogelijk met Excelsior, maar uiteindelijk is besloten om Het Kasteel op de huidige locatie te herbouwen. In 1999 is met de werkzaamheden aan het project begonnen. Het oude stadion werd gesloopt en vervangen door vier nieuwe afgesloten tribunes. Het paviljoen, het enige overgebleven deel van het oude stadion, werd verplaatst van een van de uiteinden naar het midden van een van de zijkanten, zodat het in het midden van het veld zou zijn wanneer het 90 graden werd gedraaid. (foto's van het huidige Het Kasteel hieronder)

Manieren om naar Het Kasteel te reizen

Het Kasteel is gelegen in de wijk Spangen van Rotterdam nabij het station van Rotterdam en het stadscentrum. Het Kasteel ligt op 5 tot 10 minuten lopen van de metrohalte Marconiplein. De halte is te bereiken met de metrolijnen A, B en C, die allemaal kunnen worden ingestapt bij de halte Beurs in het centrum van de stad. U kunt ook tram 8 nemen vanaf het centraal station of een van de verschillende haltes in het stadscentrum. Neem de tram richting Spangen en stap uit bij halte Spartastraat. De tram rijdt via een omweg, waardoor het 30 minuten duurt om aan te komen. Als u tram 21 of 23 wilt nemen vanaf het centraal station, kunt u het beste een van deze trams nemen en uitstappen bij de halte PC Hooftplein. Dit brengt je dicht bij het stadion, waar de reis slechts twaalf minuten duurt. Adres: Spartapark Noord 1, 3027 VW Rotterdam

Sparta-tickets

Kaarten voor wedstrijden van Sparta Rotterdam zijn online te koop, of persoonlijk bij de Fanshop op Het Kasteel. Tickets zijn ook verkrijgbaar in het stadion op wedstrijddagen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Fanshop vanaf twee uur voor aanvang van de wedstrijd. Sparta verkoopt wel af en toe wedstrijden uit, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren. Om kaarten te kunnen kopen, kan Sparta af en toe het bezit van een Sparta Club Card nodig hebben. De meeste wedstrijdtickets gaan in de algemene verkoop. Tickets kunnen in prijs variëren van $ 15 voor een stoel achter het doel tot $ 25 voor een stoel op de hoofdtribune. Er is hier een zitplan. Als u vragen heeft, kunt u [email protected] e-mailen.

Het Kasteel stadion tours

De rondleidingen vertrekken ongeveer twee uur voor elke wedstrijd vanuit het stadion. Sparta Rotterdam biedt stadionrondleidingen aan groepen van minimaal 10 personen. De rondleidingen omvatten een bezoek aan het Sparta-museum en vertrek uit het stadion ongeveer twee uur voor elke wedstrijd. Om een tour te boeken of voor meer informatie, kunt u een e-mail sturen naar [email protected] De tour kost 5 euro per persoon.

Relevante internetlinks

Sparta Rotterdam Officiële Website - Website van het Sparta Rotterdam Toeristenbureau. Rotterdam Info - Informatie over Rotterdam van de VVV. RET.nl - Openbaar vervoer informatie voor Rotterdam, inclusief routekaarten en dienstregelingen. 9292ov.nl - Reisplanner voor het openbaar vervoer in Rotterdam.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Kasteel
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Kasteel
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Kasteel
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Wedstrijden streamen
1 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Rentistas
Albion

Populaire zoekopdrachten

Kasteel

Het Kasteel: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Het Kasteel is het eerste stadion dat eigendom is van de club. Het opende in 1916 met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Sparta en Rangers.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op