Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Ibrox Stadium: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Rangers FC verhuisde in 1899 naar Ibrox en speelde daar hun eerste wedstrijd tegen Hearts op 30 december 1899.

Ibrox

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Maandag, 27.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Rangers FC verhuisde in 1899 naar Ibrox en speelde hun eerste wedstrijd in het stadion op 30 december 1899. Het oorspronkelijke Ibrox-stadion was oorspronkelijk ovaalvormig, had een baan rond het veld en bestond voornamelijk uit terrassen van het type houten steiger. In de eerste maanden groeide het snel in omvang tot een capaciteit van 75.000. In 1902 werd op Ibrox een interland tussen Schotland en Engeland gespeeld. 51 minuten na de wedstrijd stortten de houten terrassen echter in, waarbij 26 mensen om het leven kwamen. Dit incident leidde tot het verbod op houten steigerachtige terrassen ten gunste van vaste aarde bankieren. Na het incident werd de steiger verwijderd en werd de capaciteit teruggebracht tot 25.000. De tribunes werden echter al snel vervangen door terrassen met een basis van aarde. . Ibrox onderging zijn volgende grote herontwikkeling in 1928, met de bouw van de karakteristieke rode bakstenen tribune, ontworpen door Archibald Leitch. Het stadion kon op dat moment meer dan 80.000 fans herbergen, maar werd in de jaren 1930 verder uitgebreid door de bank van de terrassen te vergroten. Het stadion onderging een renovatie in de jaren 1990 die zijn capaciteit verhoogde tot meer dan 80.000. Het recordaantal toeschouwers voor een Old Firm-wedstrijd werd gevestigd in 2014 toen 150.421 fans de wedstrijd tussen Rangers en Aberdeen bijwoonden. In 1971 deed zich opnieuw een stadionramp voor op Ibrox, waarbij 66 mensen om het leven kwamen. Dit leidde tot de geleidelijke ombouw van het stadion tot een all-seater, die begon met de installatie van banken in de Noordtribune. De bouw van nieuwe tribunes volgde op de introductie van een nieuw managementteam in 1978. De eerste was de Copland Road Stand, die in 1978 werd geopend en werd gevolgd door een nieuwe West Stand in 1979 en een nieuwe Govan Stand in 1981. De oorspronkelijke Hoofdtribune was de enige die nog overeind stond. Tussen 1990 en 1997 werd Ibrox verder verbeterd en uitgebreid met een reeks kleinere uitbreidingen en renovatie van de hoofdtribune. De werken werden afgesloten met de installatie van twee Jumbotron-schermen in de twee resterende lege hoeken. (foto's van het huidige Ibrox Stadion hieronder)

Manieren om naar Ibrox Stadium te reizen

Ibrox Stadium ligt iets ten zuidwesten van het stadscentrum van Glasgow aan de zuidelijke oever van de rivier de Clyde op ongeveer 2,5 mijl van het centraal station en het stadscentrum. Het stadion ligt dicht bij de snelweg M8. Neem de afslag bij knooppunt 23 of 24 en sla af naar het noorden. Na een paar honderd meter slaat u rechtsaf bij de rotonde. Het stadion bevindt zich aan uw linkerhand. Het openbaar vervoer is de beste manier om bij Ibrox Stadium te komen. De glasgow metrosysteem verbindt Ibrox met het stadscentrum. Stap aan boord van de metro op het centraal station, zoals Buchanan Street of St Enoch, en stap uit bij het Ibrox-stadion. De reis duurt ongeveer 10 tot 15 minuten via de Outer Circle-route. Adres: 150 Edmiston Drive, Glasgow

Eet, drink en slaap in de buurt van Ibrox Stadium

Ibrox Stadium ligt in een woonwijk met lichte industrie en kantoren. Er zijn weinig pubs en restaurants in de buurt, maar ze verbleken in vergelijking met het stadscentrum. Een verscheidenheid aan pubs en bars is te vinden rond Sauchiehall Street en Bath Street, evenals dicht bij de metrostations Cowcaddens en Buchanan Street. In de wijk Merchant City zijn er tal van eetgelegenheden waar u kunt genieten van een maaltijd of een drankje. Het Campanile Hotel en Hilton Garden Inn liggen aan de overkant van de rivier van het Sherbrooke Castle Hotel, dat is voor mensen met een zeer groot budget. Op zoek naar een hotel in de buurt van Ibrox Stadium? U kunt hier tal van opties vinden, met uitstekende vervoersverbindingen vanuit het stadscentrum.

Rangers Tickets

Tickets voor Rangers-wedstrijden kunnen online worden gekocht, telefonisch op +44 (0) 871 702 1972 (Ticket Hotline), of bij het Rangers Ticket Centre in het stadion. Tickets kunnen op de dag van de wedstrijd aan de poort worden gekocht. Dat betekent dat Rangers? de toeschouwersaantallen zijn hoog gebleven in de lagere divisies, maar voor de meeste reguliere wedstrijden zullen kaarten beschikbaar zijn. Tickets kosten $ 17,00, $ 18,00 of $ 21,00. Een plattegrond vind je hier.

Ibrox Stadium tours

Rangers bieden begeleide stadionrondleidingen aan met toegang tot de thuiskleedkamer, de spelers? tunnel, dug-outs en de trofeeënkamer. De tour duurt ongeveer een uur. Speciale rondleidingen zijn gepland op wedstrijddagen, maar ze zijn zeer beperkt in aantal en lopen meestal voor een korte periode. Tickets voor tours kunnen online worden geboekt, telefonisch op +44 (0) 871 702 1972, in het Rangers Ticket Centre of in de JJB Rangers Megastore. De tour kost £ 8,00.

Relevante internetlinks

De officiële website van Rangers FC, de officiële gids van Glasgow en reisinformatie over het openbaar vervoer voor het Strathclyde-gebied zijn allemaal verkrijgbaar bij Spt.co.uk. Wojciech schreef: Maart 23, 2015 bij 5:16 pm Ik ging in 2013 naar Rangers kijken in Queen's Park. Het was een geweldige plek! Ik heb mijn ticket een paar weken van tevoren online gekregen. Ik nam de bus van het vliegveld naar de grond en daarna een taxi terug. De sfeer was erg goed en de fans waren erg vocaal. Ik heb altijd van Rangers gehouden en ze live bekijken was iets dat ik nooit zal vergeten. waren ook geweldig. Ik was getuige van de ramp van 1971. Het zal nooit in staat zijn om de trajedy van die avond uit mijn geheugen te halen. God zegene jullie allemaal. Het is een lange reis, maar je hebt een grotere kans om een zitplaats in de trein te krijgen. Na de wedstrijd staan er rijen op Ibrox Station. Het is een langere reis, maar je hebt een grotere kans om daadwerkelijk een stoel te krijgen. Verwacht wachtrijen op Ibrox Station na de wedstrijd. Graham Carson schrijft: Als Rangers Fan voor meer dan 50 jaar, moet ik adviseren dat de foto van Ibrox in de vroege jaren 1990 is back to front (spiegelbeeld). Afgezien van het feit dat de omliggende gebouwen op de verkeerde plaatsen staan, lijken de auto's allemaal rechts te rijden. Anders een geweldige website. Al meer dan 50 jaar, als Rangers Fan, moet ik het feit adviseren dat het beeld van Ibrox uit de vroege jaren 1990 wordt gespiegeld (van achter naar voren) weg ook al zijn ze eigenlijk aan de linkerkant. Afgezien van de omliggende gebouwen die op de verkeerde plaatsen staan, lijken de auto's allemaal op de juiste weg te rijden, ook al zijn ze eigenlijk links. Anders een geweldige website De avond dat de Europa Cup Winners Cup-trofee werd teruggebracht naar het Stadion en vooral de halve finale tegen Bayern München was een geweldige avond. Ibrox is een geweldige plek om een geweldige club te zien en ik had zoveel plezier om in veel wedstrijden tegen Celtic te spelen. De avond dat de Europa Cup Winners Cup-trofee werd teruggebracht naar het Stadion en vooral de halve finale tegen Bayern München was een avond die ik nooit zal vergeten. Veel wedstrijden tegen Celtic waren goed, maar sommige niet. Ibrox is een geweldige plek om een geweldige club te zien, en over het algemeen was het altijd leuk. Annie schreef: "Ik herinner me dat stadions tot aan de kanonnen vol zaten en Jimmy Johnstone ringen rond de Rangers-verdediging liet lopen. Niet minder dan het doelpunt van Franz Beckenbauer voor Bayern München, ik zou hebben gehuild, maar mijn vader zou me hebben geslagen." Ik herinner me dat de stadions tot aan de kanonnen vol zaten en Jimmy Johnstone ringen rond de hele Rangers-verdediging liet lopen. Plus, het doelpunt van Franz Beckenbauer voor Bayern München Man ik zou hebben gehuild, maar mijn vader zou me hebben geslagen.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Ibrox
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Ibrox
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Ibrox
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Wedstrijden streamen
1 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Rentistas
Albion

Populaire zoekopdrachten

Ibrox

Ibrox Stadium: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Rangers FC verhuisde in 1899 naar Ibrox en speelde daar hun eerste wedstrijd tegen Hearts op 30 december 1899.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op