Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Grünwalder Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Het was gastheer van de derby van München tussen 1860 en 1971 en de Olympische Zomerspelen van 1984. Het Grunwalder Stadion, voorheen bekend als het Stäntische Stadion an der GrÃ1/4nwalder Straãe en vaak sechzgerstadion genoemd, was jarenlang het grootste stadion van München. Het was gastheer van de derby van München tussen 1860 en 1971 en de Olympische Zomerspelen van 1984.

Grunwalder Stadion

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zaterdag, 25.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Het werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor voetbalwedstrijden, maar organiseerde ook concerten en andere evenementen. Het hield zijn laatste wedstrijd in 1982. Het Grã1/4nwalder Stadion, ook bekend als het Sechzigerstadion, is een stadion in München, Duitsland. Het stadion werd gebouwd door TSV 1860 in de jaren 1910 en oorspronkelijk alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden. Het is sindsdien gebruikt voor een verscheidenheid aan andere evenementen, waaronder concerten en sportwedstrijden. De laatste voetbalwedstrijd die plaatsvond in het Sechzigerstadion was in 1982. Tegenwoordig is het een van de grootste en meest indrukwekkende voetbalstadions in Duitsland. Het Grunwalder Stadion opende op 21 mei 1911 met een wedstrijd tussen TSV 1860 München en MTV München (4-0). Het was aanvankelijk een vrij bescheiden terrein, maar werd in de jaren 1920 snel uitgebreid tot een capaciteit van meer dan 40.000. Tegenwoordig is het een van de grootste en meest indrukwekkende voetbalstadions in Duitsland. Tegenwoordig is het stadion een van de beroemdste ter wereld en biedt het plaats aan maximaal 81.000 mensen. Dit betekende dat het oorspronkelijke stadion werd gereduceerd tot een kleine zijlijn. In 1958 woonden meer dan 58.000 toeschouwers een wedstrijd bij tussen 1860 München en FC Nurnberg, waarmee een nieuw record voor het stadion werd gevestigd. De herontwikkeling van het stadion omvatte de bouw van een nieuwe hoofdtribune en een andere tribune ertegen in 1978. Dit betekende dat het oorspronkelijke stadion een kleine zijlijn werd. De twee clubs wisselden daarna nog vele jaren tussen beide stadions; in 1995 verhuisden ze echter definitief naar het pas geopende Olympiastadion. In 2005 verhuisden beide clubs naar de nieuw gebouwde Allianz Arena. TSV 1860 warmde echter nooit op voor de veel te grote Allianz Arena en verkocht later hun aandeel in het stadion een decennium na hun intrek. In 2017 besloot de club terug te verhuizen naar het Grunwalder Stadion. In de loop der jaren is de toestand van het stadion geleidelijk verslechterd en is de capaciteit verminderd als gevolg van veiligheidsmaatregelen; na de bouw van de Allianz Arena werden plannen gemaakt om deze te slopen. Uiteindelijk werd echter besloten om het stadion op te lappen. Verschillende renovaties in de vroege jaren 2010 openden alle stands opnieuw, waardoor de capaciteit steeg tot 15.000. Een stadion voldoet niet aan de normen om wedstrijden op 2 te spelen. Bundesliga-niveau en er zijn plannen om het stadion verder te renoveren, zodat het een capaciteit van 18.000 mensen kan bevatten en dekking kan bieden aan alle tribunes. Het GrÃ1/4nwalder Stadion is ook de thuisbasis van het reserveteam van Bayern dat in de 3 speelt. Liga, evenals hun thuiswedstrijden van het seizoen 2020 in het Olympiastadion.

Manieren om naar Grunwalder Stadion te reizen

Het Grunwalder Stadion ligt in Giesing, ten zuiden van München, op iets meer dan 3 kilometer van het stadscentrum. Het stadion is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metro (U-Bahn) station Wettersteinplatz ligt dicht bij het stadion. Wettersteinplatz ligt aan metrolijn U1, die langs het centraal station (Hauptbahnhof) en een paar haltes net ten zuiden van het stadscentrum loopt (bijv. Sendlinger Tor). Het is een korte reis van minder dan 10 minuten. Een andere optie zou zijn om de U2 metrolijn te nemen naar de halte Silberhornstraãe. De metro stopt bij dezelfde haltes in het centrum van de stad, maar de wandeling naar het stadion duurt een paar minuten langer. Als je uit het oosten komt (in de buurt van Ostbahnhof), brengen tram 15 of 25 je het snelst naar het hart van de stad. Nadat u bent uitgestapt, loopt u naar de halte Tegernseer Landstraãe. De reis duurt ongeveer 15 minuten.

TSV 1860 München Tickets

Tickets kunnen online worden gekocht of aan de kassa op het trainingsveld van de club, GrÃ1/4nwalder StraÃe 114 (verder naar het zuiden van het stadion). De TSV is regelmatig uitverkocht, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren. Je kunt verwachten van 25.00 tot 33.00 uur te betalen voor een zitje aan een van de zijkanten en 16.00 uur voor het staan achter het doel. Stuur [email protected] een e-mail voor meer informatie.

Nuttige internetlinks

De officiële website voor TSV 1860 Munchen is tsv1860.de.Deze website heeft informatie over het team, zoals resultaten en programma's, evenals informatie over de stad München zelf. Daarnaast heeft de website een reisplanner om gebruikers te helpen bij het plannen van hun reizen door München. De informatiewebsite over het openbaar vervoer MVV-Muenchen.de is ook belangrijk voor toeristen die München bezoeken, omdat het informatie bevat over dienstregelingen en tarieven voor zowel lokale bussen als sneltreinen in de omgeving van München. Foto credits: el loko Het gezang was constant en het terras stuiterde; het was zoals Engeland dertig jaar geleden was, maar waarschijnlijk beteraardig. 1860 won met 3-1 en mijn maat wist 3 doelpunten te missen tijdens één reis naar het toilet. Beste dagje uit dat ik in jaren op een voetbalveld heb gehad. Het zingen was constant en het terras stuiterde. Het voelde alsof Engeland dertig jaar geleden was, maar het was waarschijnlijk beteraardig. 1860 won met 3-1 en mijn vriend miste 3 doelpunten tijdens een reis naar het toilet. Dat was het beste dagje uit dat ik in jaren op een voetbalveld heb gehad.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Grunwalder Stadion
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Grunwalder Stadion
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Grunwalder Stadion
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Wedstrijden streamen
7 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
15:00
Fénix
Deportivo Maldonado
Eliteserien - Speeldag 11
Vandaag
16:00
Haugesund
Viking
Eliteserien - Speeldag 11
Vandaag
18:00
Rosenborg
Kristiansund
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Danubio
Nacional
Major League Soccer - Regular Season
Vandaag
21:00
Seattle Sounders
Sporting KC
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
22:30
Defensor Sporting
Cerro Largo
Major League Soccer - Regular Season
Vandaag
23:00
DC United
Nashville SC

Populaire zoekopdrachten

Grunwalder Stadion

Grünwalder Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Het was gastheer van de derby van München tussen 1860 en 1971 en de Olympische Zomerspelen van 1984. Het Grunwalder Stadion, voorheen bekend als het Stäntische Stadion an der GrÃ1/4nwalder Straãe en vaak sechzgerstadion genoemd, was jarenlang het grootste stadion van München. Het was gastheer van de derby van München tussen 1860 en 1971 en de Olympische Zomerspelen van 1984.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op