Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Grolsch Veste: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

De Grolsch Veste werd gebouwd ter vervanging van het oude Diekman Stadion van FC Twente, dat in 1965 was gebouwd maar geen faciliteiten had en niet aan moderne normen kon voldoen.

Grolschveste

capaciteit grolsch veste

grolsch veste capaciteit

parkeren grolsch veste

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Zondag, 26.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Het oude Diekman Stadion van FC Twente werd vervangen door de Grolsch Veste. Dit stadion was gebouwd in 1965, maar miste faciliteiten en kon niet voldoen aan de moderne normen. Het stadion heeft een totale capaciteit van 26.000 en is in eerste instantie vernoemd naar brouwerij Grolsch. De naamgevingsrechten werden later verkocht aan Philips. De bouw van de Grolsch Veste begon in januari 1997 en werd officieel geopend op 10 mei 1998 met een competitiewedstrijd tussen Twente en PSV Eindhoven (3-0). Het stadion heeft 26.000 zitplaatsen en werd aanvankelijk Arke Stadion genoemd naar de Grolsch brouwerij. De naamgevingsrechten werden later verkocht aan Philips. Het stadion bood aanvankelijk plaats aan 14.000 toeschouwers en was vanaf het begin constant uitverkocht, dus begon Twente meteen plannen te maken voor een uitbreiding. In 2007 werd begonnen met de toevoeging van een tweede laag aan de helft van het stadion in de vorm van een L-vorm, waardoor de capaciteit werd verhoogd van 18.000 naar 24.000 zitplaatsen. Het nieuwe niveau werd een jaar later voltooid en tegelijkertijd veranderde de club zijn naam in Grolsch Veste. De Grolsch Veste bleef uitverkopen en Twente besloot daarom al snel door te gaan met de tweede fase van hun plannen en de capaciteit uit te breiden naar 30.000. Het werk aan het bouwproject zou in de zomer van 2011 voltooid moeten zijn, maar een paar weken daarvoor stortte de dakconstructie in, wat leidde tot de dood van twee werknemers. Het project werd stopgezet en er werd een onderzoek ingesteld. Na een vertraging van enkele maanden ging de bouw door en werd in oktober 2011 afgerond. De directie van het stadion zou aarzelen om nog meer grote veranderingen aan het stadion door te voeren vanwege de aanhoudende economische problemen in Nederland.

Hoe kom je bij de Grolsch Veste

Het Grolsch Veste ligt in Enschede, op ongeveer 4,5 kilometer van het centraal station en het stadscentrum van de stad. Het ligt op ongeveer dezelfde afstand van Hengelo, een kleinere stad ten noordoosten van Enschede. Wanneer u de verkeerslichten bereikt, slaat u linksaf en rijdt u ongeveer 2,5 kilometer verder. Sla na de brug linksaf en het stadion bevindt zich aan uw linkerhand. Met het openbaar vervoer kunt u de Grolsch Veste het beste bereiken met de trein vanaf het centraal station van Hengelo of Enschede. Het stadion ligt naast station Enschede Drienerlo, op 5 minuten rijden van beide stations. Een andere buslijn verbindt het stadion met het centraal station van Enschede. Adres: Colosseum 65, 7521 PP Enschede

Eten, drinken en slapen in de buurt van de Grolsch Veste

Het kantorenpark Grolsch Veste ligt op een moderne campus niet ver van de Universiteit van Enschede. In de buurt is een stadion en een recreatiecentrum met een bioscoop, een bowlingbaan en een aantal eetgelegenheden. Het centrum van Enschede heeft voldoende eet- en drinkgelegenheden voor een avondje uit, maar het is niet een van de meest interessante steden van Nederland. De stad Hengelo is een alternatief, maar kleiner en rustiger dan Enschede. Er is één hotel, het Hampshire Hotel, dat dicht bij de Grolsch Veste ligt. Het krijgt fatsoenlijke recensies, maar is niet de goedkoopste. Het Conference Hotel Drienerburght is een wat goedkopere optie die iets verder weg ligt op 15 tot 20 minuten lopen. Klik hier om het overzicht van hotels in de buurt van Grolsch Veste te bekijken. Afgezien van een paar hotels in Enschede en het centrum van Hengelo, zijn er niet veel opties voor accommodatie wanneer u met de auto reist.

Twente Tickets

Kaarten voor wedstrijden van FC Twente zijn online te koop of aan de kassa in het stadion. Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze voor de wedstrijd in het stadion worden gekocht. Twente verkocht vroeger de meeste thuiswedstrijden uit, maar de toeschouwersaantallen zijn de laatste jaren wat gedaald waardoor voor de meeste wedstrijden vrij gemakkelijk tickets beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat u de officiële website controleert op eventuele beperkingen op het kopen van tickets als u een Twente Club Card heeft. De duurste kaarten zijn voor Categorie A-wedstrijden tegen Feyenoord en PSV, die maar liefst €60,00 kunnen kosten. Er is een breed scala aan prijspunten verbonden aan tickets voor sportevenementen, afhankelijk van de tegenstander. Voor categorie B-spellen - de goedkoopste - kunnen tickets variëren van ongeveer 17,50 voor een stoel achter het doel tot ongeveer 30 Amerikaanse dollars voor een stoel op een lager niveau aan de lange kant. Voor categorie A-spellen kunnen de prijzen oplopen tot $ 22,50 of $ 35,00. De duurste tickets gaan voor categorie A-wedstrijden tegen Feyenoord en PSV, die tot $ 60 USD kunnen kosten.

Grolsch Veste stadion tours

FC Twente organiseert stadionrondleidingen die zo'n negentig minuten duren en inclusief het FC Twente museum. Kijk online voor actuele data en reserveringen. De tour kost ?6,00. Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar +31 (0) 53 85 25 525.

Gerelateerde internetlinks

De officiële website van FC Twente is fctwente.nl, terwijl uitinenschede.nl een gids is voor de stad Enschede. NS.nl is een website die informatie geeft over treinreizen, waaronder reisplanner. 9292ov.nl is een ov-reisplanner. Er was voldoende variatie aan eten beschikbaar, al kun je helaas geen contant geld gebruiken en moet je eerst wat speciale munten kopen (minimaal €5,00). Er stond in de rust een flinke rij voor de machines. We hadden wat wachtrijen verwacht voor de trein na de wedstrijd, maar deze waren er nauwelijks en we konden op de eerste richting Hengelo stappen. Wedstrijd bezocht: FC Twente vs FC Den Bosch Datum bezocht: 31 oktober 2012 We maakten gebruik van een onopvallende bekerwedstrijd om de Grolsch Veste te bezoeken. FC Twente is meestal uitverkocht en heeft een clubkaart nodig om kaartjes te kopen, maar voor de bekerwedstrijd werden de beperkingen versoepeld zodat er zelfs voor de wedstrijd in het stadion kaartjes gekocht konden worden. Aankomen bij het stadion was gemakkelijk met de trein, hoewel ten minste één overstap in Almelo of Hengelo vereist is (als je uit het westen van Nederland komt). We kwamen vroeg aan en er was geen lange rij bij het loket, hoewel het onderbemand leek en zich snel rijen achter ons vormden. Veel mensen kwamen in de 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd aan bij het stadion, maar uiteindelijk was het nog voor tweederde vol. Veel mensen kennen Twente als een geweldige plek om te zijn, maar dit spel was merkbaar rustiger dan normaal. De bezoekende fans begonnen luider te worden naarmate ze in de tweede helft op voorsprong kwamen en het was over het algemeen een erg vermakelijke wedstrijd. De hal aan de achterkant van de stand is gesloten en zorgt daardoor voor wat warmte op een koude winteravond. Er was voldoende variatie aan eten beschikbaar, maar helaas kun je geen contant geld gebruiken en moet je eerst wat speciale munten kopen (minimaal € 5,00). Er stond in de rust een flinke rij voor de machines. We verwachtten wat wachtrijen voor de trein na de wedstrijd, maar deze waren er nauwelijks en we konden op de eerste trein stappen richting Hengelo.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Grolschveste
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Grolschveste
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Grolschveste
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Populairste wedstrijden
1 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
23:00
Peñarol
Liverpool
  Wedstrijden streamen
7 Wedstrijden
Eliteserien - Speeldag 11
0 - 0
Bodø / Glimt
Aalesund
Eliteserien - Speeldag 11
0 - 0
Sandefjord
Tromsø
Eliteserien - Speeldag 11
0 - 0
Strømsgodset
Lillestrøm
Eliteserien - Speeldag 11
Vandaag
20:00
Vålerenga
Odd
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Plaza Colonia
Cerrito
Major League Soccer - Regular Season
Vandaag
21:00
Los Angeles FC
New York RB
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
23:00
Peñarol
Liverpool

Populaire zoekopdrachten

Grolschveste

capaciteit grolsch veste

grolsch veste capaciteit

parkeren grolsch veste

Grolsch Veste: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

De Grolsch Veste werd gebouwd ter vervanging van het oude Diekman Stadion van FC Twente, dat in 1965 was gebouwd maar geen faciliteiten had en niet aan moderne normen kon voldoen.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op