google.com/music
Google Play biedt gebruikers een volledige digitale marktplaats voor audio-inhoud, apps en vrijwel alles onder de cloud. De app biedt een eenvoudige streaming muziekervaring, evenals een app store met een breed scala aan inhoud om uit te kiezen.
Wanneer Google iets uitbrengt, vind ik mezelf altijd enthousiast om het uit te proberen. En dit was geen uitzondering met de release van Google Play. De software is jaar na jaar, decennium na decennium uitstekend en weinig bedrijven (met uitzondering van Microsoft en Apple) komen in de buurt van concurrentie met Google op dit gebied.
Ondanks dat het relatief nieuw op de markt is, heeft Google Play snel een aanhang gekregen voor zijn gebruiksvriendelijke platform en uitstekende selectie van apps. In vergelijking met andere muziekstreamingplatforms doet het alles wat nodig is voor een muziekstreamingservice en biedt het enkele functies die rivalen alleen bieden in hun high-end aanbod. Wat betreft het vergelijken met Apple of Spotify, is er echter geen duidelijke winnaar.
Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar alles wat Google Play te bieden heeft! Eerst en vooral is het een echt uniek mediadistributiecentrum. Het biedt muziek- en audioboeken, evenals films, tv-programma's, boeken en tijdschriften. Wat streamingdiensten betreft, functioneert Google Play buitengewoon goed in de huidige markt.
Geschiedenis
Het is duidelijk dat Google niet alleen zijn leidende positie in de markt voor de distributie van digitale inhoud zou opgeven - zelfs als dit een zware concurrentie betekent. Daarom ontwikkelde het bedrijf een streaming- en digitale contentdistributiedienst die kan wedijveren met die van zijn meer gevestigde concurrenten.
Google Play, zoals we het vandaag kennen, is het resultaat van de consolidatie van drie voorheen afzonderlijke producten: de Android Market, Google Music en Google eBook Store. De goede mensen bij Google, genieën die ze zijn, kwamen erachter dat het consolideren van deze drie services in één megaservice een handigere optie zou zijn voor gebruikers. Als gevolg van deze beslissing hebben gebruikers toegang tot een grotere verscheidenheid aan apps en boeken dan ooit tevoren.
De Android Market werd voor het eerst aangekondigd op 28 augustus 2008. En het werd beschikbaar voor gebruikers op 22 oktober van dat jaar. Voor de volgende twee jaar daarna werd de markt verbeterd en werden handige functies zoals productfiltering toegevoegd totdat het een robuuste online app store was.
In 2010 bracht Google op 6 december zijn eBook store uit. De winkel had een indrukwekkende 3 miljoen eBook-titels, waardoor het de grootste eBook-collectie ter wereld is. Alleen Google kon zo'n grote lancering realiseren.
In november 2011 kondigde Google Google Music aan, een nieuw gedeelte van de Android Marketplace, waarop mensen individuele nummers of volledige digitale albums konden kopen. Het duurde echter tot maart 2012 voordat Google uiteindelijk al deze platforms samenvoegde tot één. En zo werd Google Play geboren.
Ontwerpen
Google Play heeft in de loop der jaren veel interface- en ontwerpwijzigingen ondergaan. Het heeft geslingerd tussen eruit zien als een app store, iets vergelijkbaars met iTunes, en zich vestigen in het meer geavanceerde en moderne ontwerp dat het vandaag heeft.
Rechts van dit hoofdinhoudsgebied vindt u een lijst met populaire en aanbevolen apps.
Tegenwoordig lijkt Google Play veel op Netflix. In het midden van de pagina is een galerij met nieuwe en hete inhoud. Als je door het medium scrolt, vind je films, muziek, boeken, enz. U kunt nauwkeuriger bladeren door de filters aan de linkerkant van de pagina te gebruiken. Rechts van dit hoofdinhoudsgebied bevindt zich een lijst met populaire en aanbevolen apps.
De startpagina van Google wordt gekenmerkt door zijn felle kleuren en intuïtieve ontwerp. De site is onderverdeeld in secties op basis van inhoud, zoals apps, films en tv, boeken, apparaten en entertainment. Als u in elke sectie klikt, krijgt u toegang tot respectievelijk nieuwe inhoud of uw bibliotheek.
Ik ben persoonlijk dol op het ontwerp van de site van Google Play Music - het is erg gestroomlijnd en maakt het gemakkelijk om van je favoriete artiesten en nummers te genieten. Een ding dat ik leuk vind, is het feit dat artiestenpagina's de hele pagina beslaan, waardoor je een meer filmische luisterervaring krijgt dan veel andere streamingdiensten kunnen bieden. Het creëert een zeer meeslepende ervaring en biedt diepgaande artiestenbiografieën en andere informatie die Google Play Music kan bieden.
Wanneer je inlogt, word je begroet door de topnummers van het moment. Daaronder vind je al je aanbevolen luisterbeurten - of het nu een podcast of een nieuwe single is. Google Play Music draait allemaal om catering voor u, de gebruiker, en het aanbieden van een mooi, levendig site-ontwerp in het proces.
Tevreden
Het aantal nummers dat beschikbaar is op Google Play Music is indrukwekkend. Er zijn meer nummers dan Spotify en deze streamingdienst heeft een breed scala aan muziek, waaronder populaire podcasts. Als u op zoek bent naar veel muziek om uit te kiezen, is Google Play Muziek de app voor u.
Google Play Muziek biedt veel van dezelfde functies als andere muziekstreamingservices, zoals het downloaden van nummers en offline luisteren en genieten van radiostations op basis van stemming / activiteit / situatie / genre / enz. Een van mijn favoriete aspecten van Google Play Music is het feit dat je tot 50.000 van je eigen gedownloade nummers naar hun servers kunt uploaden - dit betekent dat als Google Play een bepaald nummer of artiest niet bevat, je ze gewoon zonder problemen aan je bibliotheek toevoegt.
Als u een upgrade uitvoert naar Google Play Music Unlimited, krijgt u toegang tot YouTube Music, een geweldig muziekstreamingplatform op zichzelf. Dus als u op zoek bent naar twee geweldige muziekstreamingplatforms, is upgraden naar Google Play Music Unlimited de juiste keuze!
Desktop- en mobiele ervaring
Bovendien bevat het alle functies die u van een app zou willen, plus enkele dingen die u waarschijnlijk niet zou verwachten.
Ik heb al gekeken om wat meer van de desktopsite te genieten, maar hoe zit het met de app? Nou, ik heb het gevoel dat ik dit niet genoeg kan benadrukken- deze app is gemaakt door Google; je kunt dus in principe geld inzetten op het feit dat het goed ontworpen zal zijn. Bovendien bevat het alle functies die u van een app zou willen, evenals enkele dingen die u waarschijnlijk niet zou verwachten.
Als je zou gokken op het gebruik van deze app, zou je nu je winst verzamelen. Deze app is uiterst gebruiksvriendelijk en eenvoudig, en sommige apps willen graag iets te vol van zichzelf raken met functies en overbodige knoppen. Ik vind het leuk dat Google Play Music het gewoon eenvoudig houdt - hier is je muziek, hier is je zoekbalk, hier zijn de grafieken. Veel plezier!
Prijzen en plannen
Google Play Music Unlimited biedt veel functies voor $ 9.99 / maand. Het bevat advertentievrij luisteren, de mogelijkheid om nummers en albums naar uw apparaat te downloaden en meer. Als u meer functies wilt, kunt u meer geld betalen.
-Toegang tot uw favoriete muziek zonder advertenties
-Geen limieten op hoeveel je op een dag kunt luisteren
-Ontvang aanbevelingen voor nieuwe muziek op basis van waar je naar hebt geluisterd
3. Luister naar onbeperkte muziek zonder advertenties biedt onbeperkt luisteren naar meer dan 40 miljoen nummers, geen limieten op hoeveel je op een dag kunt luisteren en de mogelijkheid om aanbevelingen voor nieuwe muziek te krijgen op basis van waar je eerder naar hebt geluisterd.
is een geweldige functie van de Spotify-app.
De geweldige functie van de Spotify-app is de mogelijkheid om on-demand toegang te krijgen tot nummers.
is erg handig
De mogelijkheid om muziek te downloaden en offline te luisteren is erg handig.
is stopgezet
De toegang tot YouTube Music is stopgezet.
upgraden wordt sterk aanbevolen als u het meeste uit Google Play Muziek wilt halen.
Suggesties die ik heb voor Google Play Muziek
Ik zou graag zien dat het afspelen van on-demand nummers wordt aangeboden als een gratis functie in de Freemium-versie van Google Music. Advertenties zijn niet genoeg voor de gratis versie, en iedereen die de gratis versie van een muziekstreaming-app heeft gebruikt, weet al te goed dat frequente advertenties meer dan genoeg zijn om een upgrade te inspireren. Als er niets anders is, irriteren ze je tot actie. Laat ons arme mensen tenminste een liedje kiezen en ernaar luisteren zoals we willen!
Conclusie
Over het algemeen is Google Play Music een formidabele muziekstreamingservice. Met een geweldig handelsmerk Google-ontwerp, tonnen muziek / podcasts, de mogelijkheid om uw eigen bibliotheken te uploaden en een concurrerende maandelijkse prijs, zijn er tal van dingen die voor deze service werken.
Ondanks deze nadelen denk ik dat Google Play Music een goede muziekstreamingservice is. Het heeft veel services, waaronder de gratis versie, die allemaal erg nuttig zijn. Bovendien is er niet echt iets dat het onderscheidt van andere muziekstreamingdiensten op het gebied van inhoud.