Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Stadion Galgenwaard: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Het stadion wordt vaak het "Wonderstadion" genoemd vanwege het ongewone ontwerp. Het beschikt over een cirkelvormige baan die het hele stadion omringt, met tribunes aan weerszijden van de baan. Het Stadion Galgenwaard werd in de jaren 1930 gebouwd als thuisbasis voor DOS- en Herculesclubs. Het wordt vaak het "Wonderstadion" genoemd vanwege het ongewone ontwerp. De cirkelvormige baan omringt het hele stadion, met tribunes aan weerszijden ervan.

Galgenwaard

parkeren galgenwaard

galgenwaard parkeren

parkeren stadion galgenwaard

stadion galgenwaard parkeren

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Maandag, 27.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Toen DOS in 1971 fuseerde met Hercules tot FC Utrecht, werd het stadion hun thuis. Het stadion heeft een capaciteit van 16.112 en is gebruikt voor professioneel voetbal, atletiek en concerten. In 1985 speelde het Nederlands elftal in Galgenwaard tegen Spanje zijn eerste interland ooit. Het ministerie van Oorlog maakte bezwaar tegen de plannen voor een stadion op een terrein omringd door forten die dienden als verdedigingslinie voor het Westen van het land. Het ministerie liet hun protest echter vallen en galgenwaard stadion officieel geopend op 21 mei 1936. Het stadion was in deze tijd komvormig en bevatte een fietspad rond het veld. In de jaren 1970, nadat drie Utrechtse clubs waren gefuseerd tot FC Utrecht, was het stadion toe aan een update met weinig zitplaatsen en dekking. Dit maakte het voor de club moeilijk om het toenemende hooliganisme van die tijd het hoofd te bieden. Op 21 april 1981 werd de laatste wedstrijd van het oude Galgenwaard stadion gespeeld. Na de wedstrijd vernielden Utrechtse fans het stadion. Dit wordt gezien als een van de dieptepunten in het hooliganisme in Nederland. In een paar maanden tijd onderging het stadion een uitgebreide herontwikkeling tot een rechthoekige vorm met aan elk uiteinde vier afzonderlijke tribunes. De Galgenwaard werd gezien als een van de eerste moderne stadions van Europa en diende als voorbeeld voor toekomstige UEFA- en FIFA-reglementen. Het werd genoemd in het Taylor Report als een ontwerpvoorbeeld voor toekomstige stadionbouw. Slechts 20 jaar later waren de ontwerpnormen echter zo ver gevorderd dat het stadion opnieuw verouderd was en in 2001 een nieuw herontwikkelingsprogramma begon dat de geleidelijke reconstructie van alle vier de tribunes zag. Het volledig gerenoveerde stadion werd in de zomer van 2004 opgeleverd. (foto's van het huidige Stadion Galgenwaard hieronder)

Manieren om naar Stadion Galgenwaard te reizen

Het stadion ligt in het oosten van Utrecht, op ongeveer 2,5 kilometer van het stadscentrum en op 3 kilometer van het centraal station.   Er zijn verschillende buslijnen die het stadion verbinden met het centraal station en het stadscentrum. De service in het weekend is echter minder frequent. U kunt ook bus 329 nemen vanaf het centraal station en uitstappen bij halte Koningin Wilhelmina. De reis duurt ongeveer 20 minuten. Doordeweeks is Lijn 12 richting De Uithof WKZ een alternatief. Stap uit bij halte Stadion Galgenwaard. De rit duurt slechts 8 minuten en bussen vertrekken vele malen per uur. Adres: Herculesplein 241, 3584 AA Utrecht

Eten, drinken en slapen in de buurt van Stadion Galgenwaard

Stadion Galgenwaard ligt in een gebied dat een mix is van woonhuizen, kantoorgebouwen, andere sportfaciliteiten en een ziekenhuis. Er zijn echter niet veel lokale plekken om te eten en te drinken, dus het is beter gedaan in het charmante centrum van Utrecht. Er zijn geen hotels in de buurt van stadion Galgenwaard, maar genoeg opties om uit te kiezen in Utrecht. Een overzicht vind je op deze pagina.

FC Utrecht Tickets

Kaarten voor wedstrijden van FC Utrecht zijn online te koop, in de Fanshop van het stadion of in de Fanshop in winkelcentrum Hoog Catharijne, grenzend aan het centraal station. Als je een wedstrijd bij FC Utrecht wilt bijwonen waar een hoog risico is op supportersgeweld, dien je in het bezit te zijn van een Utrecht Club Card. Als er kaarten beschikbaar blijven, verkoopt FC Utrecht deze op de dag van de wedstrijd ook aan de kassa's van het stadion. Er gelden echter dezelfde clubkaartvereisten. FC Utrecht verkoopt slechts af en toe spraakmakende wedstrijden uit. Tickets kunnen in prijs variëren van ongeveer vijftien pond voor een stoel achter een van de doelen tot ongeveer vijfendertig pond voor een stoel op de hoofdtribune. De prijzen stijgen voor drie spraakmakende wedstrijden tot tussen de tweeëntwintig en vijfendertig pence. Een plattegrond van de zitplaatsen vindt u hier. Stuur voor meer informatie een e-mail naar [email protected] of bel +31 (0)30 8885555.

Relevante internetlinks

FC Utrecht is de officiële website van FC Utrecht en Visit-Utrecht.com is de website van de Vvv Utrecht. GVU.nl is de ov-informatiewebsite en 9292ov.nl de ov-reisplanner.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Galgenwaard
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Galgenwaard
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Galgenwaard
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Wedstrijden streamen
1 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Rentistas
Albion

Populaire zoekopdrachten

Galgenwaard

parkeren galgenwaard

galgenwaard parkeren

parkeren stadion galgenwaard

stadion galgenwaard parkeren

Stadion Galgenwaard: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Het stadion wordt vaak het "Wonderstadion" genoemd vanwege het ongewone ontwerp. Het beschikt over een cirkelvormige baan die het hele stadion omringt, met tribunes aan weerszijden van de baan. Het Stadion Galgenwaard werd in de jaren 1930 gebouwd als thuisbasis voor DOS- en Herculesclubs. Het wordt vaak het "Wonderstadion" genoemd vanwege het ongewone ontwerp. De cirkelvormige baan omringt het hele stadion, met tribunes aan weerszijden ervan.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op