Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Dacia Arena - Stadio Friuli: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Udinese heeft het oude Stadio Moretti vervangen, dat te klein was geworden voor de club.

Friuli

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Maandag, 27.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

In de jaren 1970 verving de Dacia Arena het oude Stadio Moretti van Udinese. Het stadion was te klein voor de club en het was een flinke upgrade om een nieuwe locatie te hebben. Het stadion is gebruikt voor tal van evenementen en heeft een capaciteit van 33.674. De bouw van het nieuwe stadion begon in 1971 en het stadion werd geopend op 26 september 1976 met een wedstrijd tussen Udinese en Seregno. Het is gebruikt voor tal van evenementen en heeft een capaciteit van 33.674. Het stadion werd geselecteerd als een van de speellocaties van het WK 1990. Het onderging een uitgebreide renovatie om zijn capaciteit te verminderen van maximaal 41.652 naar 36.000. Tijdens het WK organiseerde het drie groepswedstrijden in de eerste ronde. Na veiligheidsmaatregelen nam de capaciteit van het stadion in de loop van de volgende twee decennia geleidelijk af tot iets meer dan 30.000 mensen. De club vulde het echter zelden tot zijn volle capaciteit. In de zomer van 2012 presenteerde Udinese plannen om Stadio Friuli te herontwikkelen tot een moderne arena met een capaciteit van 25.000. De plannen omvatten het verwijderen van de atletiekbaan en de aanleg van drie nieuwe overdekte tribunes in rechthoekige vorm. De karakteristieke hoofdtribune zou blijven staan. De club kreeg in 2013 een bouwvergunning en begon in de zomer van 2013 met de bouw van de Curva Nord. De club rondde de werken begin 2016 af. Tegelijkertijd werd het stadion omgedoopt tot Dacia Arena als onderdeel van een sponsordeal. In 2019 verhuisde Pordenone Calcio naar de Dacia Arena nadat ze promotie naar de Serie B omdat hun eigen thuisstadion niet voldeed aan de competitienormen. De Dacia Arena is een van de weinige stadions in Italië die eigendom is van de club.

Manieren om naar Stadio Friuli te reizen

Stadio Friuli ligt in het noordoosten van Udine, op iets meer dan 3 kilometer van het stadscentrum. Het stadion grenst aan de snelweg A-23, waardoor het gemakkelijk te bereiken is met de auto. Afslag Udine Stadium Friuli. Bus 9 verbindt het stadion met het centraal station in het centrum van Udinese. Bussen vertrekken regelmatig en de reis duurt ongeveer 20 minuten. Stap uit bij de Via Mainerio. Adres: Piazzale Argentina 3, Udine

Eten, drinken en slapen in de buurt van Stadio Friuli

Stadio Friuli ligt in een gebied dat een mix is van woonhuizen en landbouw. Hoewel u het vreemde lokale restaurant kunt vinden, zijn er weinig eet- en drinkopties, wat daarom beter kan worden gedaan in het centrum van Udine. Er zijn geen hotels in de buurt van Stadio Friuli, maar het centrum van Udine, dat niet erg toeristisch georiënteerd is, biedt ongeveer een dozijn fatsoenlijke opties om uit te kiezen.

Udinese Tickets

Kaartverkoop voor Udinese-wedstrijden is nu online mogelijk via Listicket, in de Udinese Store van het stadion of in een van de Udinese Point-verkooppunten van de club. Udinese verkoopt elk seizoen een paar spraakmakende wedstrijden uit. Meestal zijn die wedstrijden tegen Milan-teams en Juventus het populairst, maar tickets moeten over het algemeen beschikbaar zijn. Ticketprijzen voor major league-wedstrijden variëren meestal sterk, met prijzen voor stoelen in de buurt van de beurten die ongeveer 10 USD kosten, terwijl centrale stoelen op de hoofdtribune tot 60 USD kunnen kosten. Verwacht overal van 25-60 USD te betalen voor een spel dat van groot belang is.

Nuttige internetlinks

Udinese.it is de officiële website van Udinese Calcio, Turismofvg.it is de officiële gids voor de stad Udine, en Saf.ud.it is de openbaar vervoer informatie en reisplanner voor de omgeving van Udine. Foto credits: Matteo Favi

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Friuli
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Friuli
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Friuli
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Wedstrijden streamen
1 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Rentistas
Albion

Populaire zoekopdrachten

Friuli

Dacia Arena - Stadio Friuli: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Udinese heeft het oude Stadio Moretti vervangen, dat te klein was geworden voor de club.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op