Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Generali Arena: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Austria Wien had geen permanent huis tot de jaren 1960, toen ze het grote Praterstadion als hun hoofdstadion begonnen te gebruiken.

Franzhorrstadion

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Donderdag, 30.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Austria Wien had geen permanente woning tot de jaren 1960. Ze gebruikten verschillende terreinen en het grote Praterstadion voor hun belangrijke wedstrijden. In 1973 testte de club verschillende gronden en vond er een die was gebruikt door een kant van Tsjechische immigranten. In 1977 verhuisde de club naar de grond. Austria Vienna speelde zijn eerste wedstrijd op het veld, nog steeds Ceske Srdce geheten, op 26 augustus 1973. Kort na de dood van Franz Horr, voorzitter van de Weense voetbalbond (VFA) en fervent stadionsupporter, besloot de club hun nieuwe stadion naar hem te vernoemen. Er werden plannen gemaakt voor een uitgebreide herontwikkeling, maar deze liepen herhaaldelijk vertraging op, waardoor Oostenrijk gedwongen werd weer te verhuizen. Het duurde tot 1982 voordat een eerste nieuwe tribune werd gebouwd en op 22 augustus 1982 werd het Franz-Horr-Stadion officieel geopend met de bekerfinale tussen Oostenrijk en Wacker Innsbruck (3-1). De nieuwe Noordtribune, voltooid in 1986, vormde een aanvulling op de uitgebreide renovatie van de Zuidtribune vier jaar eerder. In 2008 werd een overdekt terras toegevoegd aan de westkant van het stadion. Het volgende decennium bleef het Franz-Horr-Stadion ongewijzigd totdat in 1998 een nieuwe Hoofdtribune de gerenoveerde Zuidtribune verving. Het stadion onderging een aantal laatste veranderingen in 2008, met de opening van een nieuwe tweeledige Oosttribune en renovaties aan de Westtribune. In 2010 sloot de generali-verzekeringsmaatschappij een naamgevingsrechtenovereenkomst met Oostenrijk, wat resulteerde in de nieuwe naam Generali Arena. In de zomer van 2016 begonnen de uitgebreide renovaties aan de Generali Arena. Deze renovaties duurden twee jaar en uiteindelijk werden er twee nieuwe tribunes gebouwd die een geheel zouden vormen met de tweelaagse Oosttribune. De Hoofdtribune bleef staan, wat resulteerde in een capaciteit van 17.500 zitplaatsen. Tijdens de verbouwingen speelde Oostenrijk zijn thuiswedstrijden in het Ernst Happel Stadion terwijl ze gesloten waren voor renovaties. De werken werden voltooid in 2018 en het voltooide stadion heropende in juli 2018. (de Generali Arena voor 2016)

Hoe kom je bij de Generali Arena

De Generali Arena ligt in het zuiden van Wenen, op een afstand van ongeveer 5,5 kilometer van het historische centrum van Wenen en op 4 kilometer van het Belvedere- paleis. Als u met het openbaar vervoer komt, neemt u metro (U-Bahn) U1 naar Altes Landgut. Deze ligt pal naast het stadion. METRO U1 bevindt zich midden in het historische centrum van Wenen, aan de Stephansplatz of Karlsplatz. Loop 10 minuten naar het Springer Viewpoint. Vanaf het kasteel van Schã¶nbrunn neemt u bus 15a. Neem de bus in de richting van Enkplatz en stap uit bij halte Altes Landgut. Loop 10 minuten naar het Springer Viewpoint. Als u met de auto komt, neemt u afslag Vierteilerkreis vanaf de snelweg A23. Er is parkeergelegenheid direct aan het Vierteilerkreis-plein of iets verder weg bij FH Campus Wien en EKZ Hanssonzentrum. Adres: Fischhofgasse 12, A-1100 Wien

Eet, drink en slaap in de buurt van de Generali Arena

De Generali Arena ligt in een gebied met een mix van verschillende soorten woningen, kantoorgebouwen, appartementen en parken. Er zijn weinig plaatsen om eten te krijgen in de buurt van het stadion, maar in vergelijking met wat er beschikbaar is in het centrum van Wenen, is het niet zo slecht. Er zijn geen hotels in de buurt van de Generali Arena, hoewel er verschillende appartementen te huur zijn. De dichtstbijzijnde hotels liggen op 20 minuten lopen in de buurt van metro Reumannplatz of verder naar het zuiden in de buurt van Laaer Berg Kurpark. Sommige hotels en appartementen liggen in de buurt van de Generali Arena, terwijl andere in andere delen van Wenen liggen. Er zijn veel opties voor beide soorten accommodatie.

Oostenrijk Wien Tickets

U kunt tickets kopen voor de wedstrijden van Austria Wien online of persoonlijk in de fanshop in de Generali Arena. Tickets kunnen worden gekocht aan de kassa's van het stadion op de dag van de wedstrijd. Je betaalt waarschijnlijk tussen de €16.00 en ?35.00 voor een reguliere match en iets meer voor een high-profile match.

Relevante internetlinks

De officiële website van FK Austria Wien, Vienna.Wienerlinien.at en Wenen openbaar vervoer informatie is hier te vinden. Foto credits: Ailura

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Franzhorrstadion
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Franzhorrstadion
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Franzhorrstadion
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
Momenteel geen informatie beschikbaar.

Populaire zoekopdrachten

Franzhorrstadion

Generali Arena: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Austria Wien had geen permanent huis tot de jaren 1960, toen ze het grote Praterstadion als hun hoofdstadion begonnen te gebruiken.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op