Major League Soccer
3'00'' geleden
Major League Soccer
3'00'' geleden
Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Ernst Happel Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

In 1928 werd begonnen met de bouw van het nieuwe stadion, maar door de wereldwijde financiële crisis werd het pas in 1931 voltooid. Het Ernst Happel Stadion, aanvankelijk Prater Stadion geheten, werd gebouwd tussen 1929 en 1931. Een nieuw groot multisportstadion was al lang een wens van de stad Wenen. In 1928 werd begonnen met de bouw van het nieuwe stadion, maar door de wereldwijde financiële crisis werd het pas in 1931 voltooid.

Ernsthappel

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Donderdag, 30.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Ernst Happel, destijds de voetbaltrainer van het Oostenrijkse nationale team, kreeg een contract om het stadion te bouwen en te beheren. Het nieuwe grote stadion, aanvankelijk Prater Stadion genoemd, werd tussen 1929 en 1931 gebouwd door de Oostenrijkse voetbaltrainer Ernst Happel onder contract bij de stad Wenen. Het stadion werd minstens zes keer gereconstrueerd en gerenoveerd, voor het laatst in 2007. De bouw van het stadion duurde 23 maanden en het werd officieel geopend op 11 juni 1931. Het stadion bestond uit twee komvormige lagen die plaats boden aan ongeveer 60.000 toeschouwers. Het stadion werd minstens zes keer gereconstrueerd en gerenoveerd, voor het laatst in 2007. In 1956 werd de capaciteit van het Prater Stadion verhoogd van 55.000 naar 91.150 vanwege de toenemende populariteit van voetbal. In 1960 werd een opkomst van 90.726 vastgesteld tijdens een interland tussen de Oostenrijkse en USSR nationale teams. De capaciteit van het stadion is in de loop der jaren afgenomen, van maximaal bijna zeventigduizend in de jaren 1980 tot iets meer dan zestigduizend op dit moment als gevolg van renovaties en uitbreidingen. In 1984 werd een herontwikkeling aangekondigd die de bouw van een dak en de ombouw van het stadion tot een all-seater omvatte, waardoor de capaciteit verder werd teruggebracht tot het huidige niveau. Het stadion werd in 1993 omgedoopt tot ErnÅ Hapel Stadion ter ere van de legendarische Oostenrijkse speler en manager. Het Ernst Happel Stadion werd opgeknapt voor het Euro 2008-toernooi, waarbij onder meer tijdelijke tribunes voor de vaste tribunes werden geplaatst. Tijdens het toernooi waren er drie groepswedstrijden, een kwartfinale, een halve finale en de finale tussen Spanje en Duitsland (1-0). In de loop der jaren heeft het stadion vier Champions League- en Europa Cup-finales georganiseerd. De eerste was tussen Internazionale en Real Madrid in 1964, gevolgd door Porto tegen FC Bayern in 1987, AC Milan tegen Benfica in 1990 en Ajax tegen AC Milan in 1995. De bekerfinale van 1970 tussen Manchester City en Gornik Zabrze vond plaats in het Ernst Happel Stadion. Tussen 2014 en 2016 was het stadion de thuisbasis van Rapid Wien terwijl ze hun nieuwe Allianz Stadion bouwden in plaats van hun oude Gerhard Hanappi Stadion. In 2016 verhuisde Austria Wien naar het stadion toen ze begonnen met de wederopbouw van hun Generali-Arena, die in 2018 klaar zal zijn. De Oostenrijkse FA heeft in de loop der jaren de wens uitgesproken om een nieuw nationaal stadion te bouwen, maar op dit moment lijkt er weinig animo te zijn vanuit de stad om een duur nieuw stadion te bouwen dat slechts een paar keer per jaar zou worden gebruikt. (foto's van het huidige Ernst Happel Stadion hieronder)

Manieren om naar het Ernst Happel Stadion te reizen

Het Ernst Happel Stadion ligt ongeveer drieënhalve kilometer ten oosten van de binnenstad van Wenen aan de rand van het Prater Park, dicht bij de rivier de Donau. Het Weense reuzenrad, ook in het Prater Park, ligt ongeveer tweeënhalve kilometer ten noordwesten van het stadion. Het stadion is goed bereikbaar met metrolijn 2. Het station Stadion ligt direct naast het stadion. Metrolijn 2 loopt langs de noordelijke en westelijke rand van het centrum van Wenen. Adres: Meiereistraße 7, 1020 Wien

Eten, drinken en slapen in de buurt van het Ernst Happel Stadion

Het Ernst Happel Stadion ligt tussen het Prater Park en de rivier de Donau, die beide zijn vermengd met enkele andere sportfaciliteiten, het conferentiecentrum van de stad, enkele winkels en enkele woongebouwen. Aan de overkant van het stadion ligt het winkelcentrum Stadion Center, dat ook enkele eetgelegenheden biedt, maar over het algemeen zijn de mogelijkheden om te eten en drinken vrij beperkt en kan het beter in de binnenstad en omgeving. Het Prater Park is erg leuk op een zomerse dag, en de beurs met het beroemde reuzenrad ligt ook gewoon op loopafstand. Het is ongeveer een kwartier lopen van het stadion, maar er zijn ook openbaar vervoersmogelijkheden beschikbaar. Je kunt je hotel ook strategisch kiezen op een locatie tussen het stadion en de binnenstad, zodat beide op loopafstand liggen. Het Suite Hotel 200m zum Prater ligt aan de andere kant van het park richting het centrum. Hotel Urania, Hotel Adlon en Hotel Cristall liggen dicht bij de beurs en zijn redelijk geprijsd. Er zijn ook verschillende appartementen te huur in de omgeving. Als je in de buurt van Ernst Happel Stadion wilt verblijven, zijn er een paar hotels beschikbaar. Als u in de binnenstad van Wenen wilt verblijven, zijn er verschillende opties beschikbaar.

Tickets voor het nationale team van Oostenrijk

De kaartverkoop voor wedstrijden van het Oostenrijkse nationale team verloopt via de Oostenrijkse voetbalbond.

Relevante internetlinks

Welkom bij Wien.info, uw online reisgids voor Vienna.Wienerlinien.at - de officiële website voor het openbaar vervoer in Wenen. Hier vindt u informatie over alle bussen, trams, treinen en metrolijnen van de stad, evenals handige kaarten en dienstregelingen. We hopen dat u onze site nuttig vindt en dat u plezierige reizen in Wenen! Met het eigen stadion van Oostenrijk gepland om te openen in 2019, zal de enige kans om een wedstrijd in het nationale stadion te vangen een internationale wedstrijd zijn. Daarom raad ik iedereen aan om een spelletje te spelen na een dag sightseeing in Wenen. Tal van eetgelegenheden in het stadion met hotdogs, hamburgers en friet - perfect om wat energie in te halen voor de wedstrijd. De enige kans om een wedstrijd in het nationale stadion te pakken is een internationale wedstrijd. Nu Oostenrijk volgend jaar zijn eigen stadion afwerkt, is de stad Wenen de beste plek om een wedstrijd te zien. Er zijn tal van eetgelegenheden in de stad die hotdogs, hamburgers en friet aanbieden. Na een dag sightseeing in Wenen, raad ik iedereen aan om een spelletje te vangen!

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Ernsthappel
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Ernsthappel
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Ernsthappel
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
Momenteel geen informatie beschikbaar.

Populaire zoekopdrachten

Ernsthappel

Ernst Happel Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

In 1928 werd begonnen met de bouw van het nieuwe stadion, maar door de wereldwijde financiële crisis werd het pas in 1931 voltooid. Het Ernst Happel Stadion, aanvankelijk Prater Stadion geheten, werd gebouwd tussen 1929 en 1931. Een nieuw groot multisportstadion was al lang een wens van de stad Wenen. In 1928 werd begonnen met de bouw van het nieuwe stadion, maar door de wereldwijde financiële crisis werd het pas in 1931 voltooid.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op