Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Luminus Arena: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Het stadion, dat momenteel een capaciteit van 23.000 heeft, onderging tussen 2006 en 2009 een uitgebreide renovatie om het tot een van de modernste en modernste van Europa te maken. De Luminus Arena, die vroeger de Cristal Arena heette, onderging tussen 2006 en 2009 een grondige renovatie om er een van de modernste en modernste stadions van Europa van te maken.

Cristalarena

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Maandag, 27.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

De Luminus Arena, genoemd naar de oprichter van het bedrijf, Andr㩠Dumontstad, stond voorheen bekend als de Cristal Arena. Het stadion, dat zich in de wijk Thor Waterschei in Oslo bevindt, was vroeger de thuisbasis van Thor Waterschei FK. Nadat Waterschei in 1988 fuseerde met Winterslag tot KRC Genk, besliste de nieuwe club aanvankelijk om het terrein van Winterslag te gebruiken, maar na twee jaar verhuisden ze terug naar het André Dumontstadion. Ondertussen was er een nieuwe hoofdtribune neergezet en werd de naam veranderd in Thyl Gheyselinckstadion. Het herontwikkelingsprogramma van het Fenix Stadion, dat eind jaren 1990 begon, leidde tot de bouw van twee nieuwe overdekte tribunes en een sponsorovereenkomst die ertoe leidde dat de naam van het stadion werd veranderd in Fenix Stadion. Het programma bleek succesvol, wat leidde tot verdere herontwikkeling in de vroege jaren 2000. Dit omvatte de bouw van een nieuwe tribune in het midden van het stadion, evenals verbeteringen aan andere delen van het stadion. In 2002 werd de Zuidtribune herbouwd in de stijl van de andere nieuwe tribunes en enkele jaren later werden uitgebreide renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de hoofdtribune, resulterend in een volledig afgesloten stadion. Na de renovatie in 2007 werd het stadion na een nieuwe sponsordeal omgedoopt tot Luminus Arena. Genk heeft wel eens overwogen om de Luminus Arena uit te breiden naar 35.000 of 44.000 plaatsen. Op dit moment zijn er echter geen plannen om dit te doen. (foto's van de huidige Cristal Arena hieronder)

Hoe kom je in de Luminus Arena

De Luminus Arena ligt in Genk, op ongeveer 5,5 kilometer van het stadscentrum en het centraal station. Vanaf het station neemt u bus G1 richting Zwartberg. Stap uit bij halte Waterschei Kerkhof na een reis van ongeveer 28 minuten. Bussen gaan over het algemeen eens per half uur. Een frequente rechtstreekse trein verbindt Genk met Hasselt, de regionale hoofdstad, die directe verbindingen heeft met Antwerpen, Luik en Brussel. De reis van Hasselt naar Genk duurt ongeveer 20 minuten. Er is ook een uurlijkse rechtstreekse trein van Brussel-Zuid naar Genk, die er ongeveer 1 uur en 40 minuten over doet. Adres: Stadionplein 4, 3600 Genk

Eten, drinken en slapen in de buurt van de Luminus Arena

De Luminus Arena ligt net buiten de stad en grenst aan een woonwijk die voornamelijk uit huizen bestaat. Er zijn weinig mogelijkheden om te eten of te drinken in de omgeving, wat het beter maakt om dat te doen in het centrum van Genk. Er zijn geen hotels in de buurt van de Luminus Arena, maar je hebt wel een paar hotels om uit te kiezen in het centrum van Genk. Klik hier om het overzicht te bekijken. U kunt er ook voor kiezen om in Hasselt, Maastricht of verder weg te verblijven.

Genk Tickets

Tickets voor genkse wedstrijden kunnen online worden gekocht, in de Ticketshop in de Luminus Arena (gesloten op maandag en zondag), of in een van de verkooppunten van Group Bruno (tot het middaguur op de dag van de wedstrijd). Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze twee uur voor de aftrap uit de kassa's van het stadion worden gekocht. Genk heeft een behoorlijke gemiddelde opkomst van net geen 20.000 en verkoopt af en toe een spraakmakende wedstrijd uit, dus voor spraakmakende wedstrijden is het aan te raden om op voorhand te reserveren. De ticketprijzen voor zitplaatsen in de hoeken en achter het doel variëren van ?18,50 tot €28,50, terwijl staan €16,00 kost. De prijzen worden verhoogd met ?2,50 voor een paar spraakmakende wedstrijden.

Luminus Arena stadion tours

Rondleidingen door het stadion bieden een diepgaande blik op de VIP-faciliteiten, persruimtes, trainingsveld en het interactieve voetbalmuseum GoalMine. Op de eerste zaterdag van de maand loopt er een open stadiontour van 13.30 tot 15.00 uur. Het hele programma duurt drie uur en een uur is gewijd aan het GoalMine-museum, terwijl twee uur worden besteed aan het verkennen van het stadion. Reserveren is niet nodig en de tour loopt ongeacht de aanwezigheid. De tour kost elf dollar. Voor meer informatie mail [email protected] of bel +32 (0) 89 84 96 68.

Relevante internetlinks

De officiële website van KRC Genk en de toeristische informatiesite van Uitingenk zijn beide hier beschikbaar. Ov-reisplanner Delijn is ook beschikbaar om u te helpen bij het plannen van uw vervoer.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Cristalarena
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Cristalarena
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Cristalarena
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Wedstrijden streamen
1 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Rentistas
Albion

Populaire zoekopdrachten

Cristalarena

Luminus Arena: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Het stadion, dat momenteel een capaciteit van 23.000 heeft, onderging tussen 2006 en 2009 een uitgebreide renovatie om het tot een van de modernste en modernste van Europa te maken. De Luminus Arena, die vroeger de Cristal Arena heette, onderging tussen 2006 en 2009 een grondige renovatie om er een van de modernste en modernste stadions van Europa van te maken.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op