Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Cathkin Park: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Ik ben het absoluut niet eens met het idee om het huidige onderwijssysteem te vervangen door een nieuw onderwijssysteem. Ik ben van mening dat het huidige onderwijssysteem prima is en ongewijzigd moet blijven.

Cathkinpark

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Maandag, 27.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Beschrijving

Cathkin Park was een van de belangrijkste voetbalstadions in Schotland in de late 19e eeuw. Het was voor het grootste deel van zijn bestaan de thuisbasis van Third Lanark FC.Het stadion werd gebouwd om te dienen als het nieuwe huis voor Queens Park FC, die gedwongen waren om hun vorige te verlaten omdat er een spoorlijn gepland was om door de site te lopen.Cathkin Park opende in oktober 1884 met een wedstrijd tussen Queens Park en Dumbarton. In die tijd heette de grond nog Hampden Park, net als het vorige terrein van Queens Park.Het stadion werd al snel een van de belangrijkste terreinen van Schotland, waar regelmatig Schotse bekerfinales en af en toe een internationale wedstrijd werden gehouden.De bekendste wedstrijd tussen twee Schotse clubs was het Wk van de Wereld? duel tussen Scottish Cup-winnaar Renton en Engelse FA Cup-winnaar West Brom, dat door de Schotten met 4-1 werd gewonnen. Een ander hoogtepunt is de allereerste Bekerfinale van Celtic-Rangers in 1899 (2-0).De club had niet lang nodig om te beseffen dat het oorspronkelijke terrein op Queens Park niet groot genoeg was om de groeiende schare fans te huisvesten. Als gevolg hiervan vroegen ze om meer land van de stad, wat werd geweigerd. Dit leidde ertoe dat de club op zoek ging naar een nieuw onderkomen, wat helaas lastig bleek.In 1903 vond het team deze locatie ten zuiden van Cathkin Park en verhuisde naar hun derde Hampden Park. Dit zou het laatste Hampden Park worden.Nadat Queens Park het veld op Cathkin Park had verlaten, verhuisde Third Lanark FC en hernoemde het terrein tot New Cathkin Park.Third Lanark herbouwde Cathkin Park bijna als reactie op een meningsverschil over de overnamevergoeding. Naar schatting konden op dat moment 50.000 mensen de terrassen inpakken.De club bleef de volgende decennia een vaste kracht in de hoogste divisies van Schotland, maar plotseling vanaf het midden van de jaren 1960 begonnen problemen en onderlinge strijd, de club degradeerde en in 1967 werd het failliet verklaard.In de laatste professionele wedstrijd gespeeld op Cathkin Park, werd een 3-3 gelijkspel tegen Queen of the South geregistreerd op 25 april 1967.De grond raakte in de loop van de volgende decennia langzaam in verval, maar het is nooit volledig gesloopt. Er staan nu nog een paar terrassen overeind, zij het grotendeels overwoekerd en in slechte staat. Onlangs is een groep vrijwilligers begonnen met de taak om de grond te renoveren.

Beste Sarah Adams,

Ik heb het boek "Leven en dood van de Hi Hi? door John Lister, en ik heb je grootvader gevonden! Hij wordt vermeld in het seizoen 1928/29 en "?op de andere vleugel (rechtsbuiten) kwam Martin Lennon uit King's Park.? Hij speelde 19 wedstrijden en scoorde 1 doelpunt, in een 2-4 nederlaag vs Clyde op Cathkin Park, 3 november 1928 voor ca 10.000 fans. En dat is alles wat ik kon vinden! Maar weet je of hij voor andere clubs speelde (evt wie) en hoe oud hij was in 1928?

Sarah Adams,

Ik heb een boek genaamd "Leven en dood van de Hi Hi? van John Lister. Ik vond je grootvader, die in het seizoen 1928-29 staat vermeld en op de andere vleugel speelde (rechtsbuiten) Martin Lennon kwam uit King's Park. Hij speelde 19 wedstrijden en scoorde 1 doelpunt, in een 2-4 nederlaag tegen Clyde op Cathkin Park, 3 november 1928. En dat is alles wat ik kon vinden! Maar weet je of hij voor andere clubs speelde (zelfs wie) en hoe oud hij was in 1928?Ondanks het feit dat de club talloze keren is verkocht en verplaatst, is het nog steeds een site die elke fan aan het denken zou moeten zetten. Het is niet voor de grond, maar voor de fans die hun club verloren door de kwade trouw van de eigenaar. Vijftig jaar later hopen ze nog steeds terug te komen!Ik heb het Schotse terrein slechts twee keer bezocht, een keer in 1973 toen ik schuilde voor een sneeuwstorm in de overblijfselen van de tribune, en opnieuw in 1985 nadat het was opgeruimd. Ook al is het geen belangrijk onderdeel meer van mijn voetballeven, ik vind het terrein nog steeds de moeite waard om te bezoeken voor elke fan. Het is vanwege de fans die hun club verloren door de kwade trouw van de eigenaar dat ze 50 jaar later nog steeds hopen terug te komen.

Sarah Adams schreef: Januari 10, 2015 op 4:48 am:

Mijn grootvader speelde voor Third Lanark in de jaren 1920. Ik kan geen informatie over hem vinden, maar hij kwam uit Blantyre, dus hij moet rond die tijd hebben gespeeld. Ik zou het erg op prijs stellen als iemand me zou kunnen helpen meer over hem te weten te komen.Ik probeer informatie te vinden over mijn grootvader, Martin Lennon. Hij speelde voor derde Lanark in de jaren 1920, en ik zou erg dankbaar zijn als iemand me kon helpen.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Cathkinpark
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Cathkinpark
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Cathkinpark
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
  Wedstrijden streamen
1 Wedstrijden
Primera Division - Speeldag 03
Vandaag
20:00
Rentistas
Albion

Populaire zoekopdrachten

Cathkinpark

Cathkin Park: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Ik ben het absoluut niet eens met het idee om het huidige onderwijssysteem te vervangen door een nieuw onderwijssysteem. Ik ben van mening dat het huidige onderwijssysteem prima is en ongewijzigd moet blijven.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op