Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

AFAS Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Het AFAS Stadion is gebouwd om AZ Alkmaar te voorzien van een nieuw stadion dat voldoet aan de moderne normen.

Azstadion

az stadion adres

afas stadion capaciteit

parkeren az stadion

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Donderdag, 30.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Het stadion heeft een capaciteit van 22.500 zitplaatsen en kost â¬51 miljoen om te bouwen. Het AFAS Stadion is gebouwd om AZ Alkmaar te voorzien van een modern stadion dat hun oude Alkmaarderhout stadion kan vervangen. Het stadion werd geopend op 4 augustus 2006 met een vriendschappelijke wedstrijd tussen AZ en Arsenal (0-3). De capaciteit van 22.500 zitplaatsen is en het kostte â ¬ 51 miljoen om te bouwen. Tot 2009 heette het AFAS Stadion Dirk Scheringa Stadion naar het bedrijf van toenmalig eigenaar Dirk Scheringa. Na het faillissement van het bedrijf van Dirk Scheringa werd de naam echter veranderd in AZ Stadion en later vernoemd naar de nieuwe hoofdsponsor van de club. Nadat het stadion klaar was, werden plannen gemaakt om het uit te breiden met een tweede niveau tot een capaciteit van 30.000 of 40.000 zitplaatsen. Na het faillissement van DSB kon er echter geen financiering meer worden verkregen en dus moesten de plannen worden opgegeven. In augustus 2019 stortte tijdens een storm een deel van het dak van het stadion in. Niemand raakte gewond, maar er werden belangrijke ontwerpfouten ontdekt en het dak van het stadion moest worden gereconstrueerd. AZ verhuisde tijdelijk naar het Cars Jeans Stadion in Den Haag om in december 2019 weer te verhuizen naar een dakloos stadion. De bouw van het nieuwe dak is in 2021 afgerond. Het nieuwe dak voegde een paar extra rijen zitplaatsen toe om de capaciteit te verhogen van 17.000 naar 19.500 zitplaatsen. Er zijn voorzichtige plannen om de capaciteit in de toekomst verder te verhogen tot 23.000 zitplaatsen.

Manieren om naar AFAS Stadion te reizen

Het stadion heeft een capaciteit van 14.000 en is een van de modernste van Nederland. Het Afas Stadion ligt aan de zuidrand van Alkmaar op iets meer dan 2 kilometer van het centrum van Alkmaar. Het heeft een capaciteit van 14.000 en is een van de modernste stadions van Nederland. Het stadion ligt direct naast de A9 afslag Ring Alkmaar/Heilo/Den Helder. Het bord is duidelijk gelabeld met een voetbalsymbool, dus je zou het gemakkelijk moeten kunnen vinden. De wandeling vanuit het centrum van Alkmaar is in ongeveer 30 minuten te maken, maar het centraal station van Alkmaar ligt verder weg. Vanaf het station kunt u bus 163 nemen. Neem de bus richting Uitgeest en stap uit bij halte Stadionweg. De rit duurt iets minder dan 15 minuten. Op wedstrijddagen rijden er gratis pendelbussen van het station naar het stadion. Adres: Stadionweg 1, 1812 AZ Alkmaar

Eten, drinken en slapen in de buurt van AFAS Stadion

HET AFAS Stadion ligt aan de stadsrand, grenzend aan een rustige woonwijk aan de ene kant, een snelweg aan de andere kant en landerijen verderop. Er zijn weinig plekken om te eten of te drinken in de omgeving, wat beter kan in het centrum van Alkmaar. Als u zo dicht mogelijk bij het AFAS Stadion wilt verblijven, dan is het Golden Tulip Hotel Alkmaar een geweldige plek om te verblijven. Het is een typisch zakenhotel langs de weg dat recht tegenover het stadion ligt. Hotel Palatijn is een goed alternatief als u op zoek bent naar iets dichter bij het centrum van Alkmaar op 10 minuten loopafstand. Bent u op zoek naar hotels in de buurt van AFAS Stadion? Of bent u op zoek naar alternatieven in de binnenstad van Alkmaar? Bij ons zit je goed! Klik hier voor een overzicht van hotels in de buurt van AFAS Stadion, en hier voor een paar alternatieven in Alkmaar.

AZ Alkmaar Tickets

Het is niet nodig om in lange rijen te staan. Kaarten voor wedstrijden van AZ Alkmaar zijn online te koop, of bij het Fancentrum in het AFAS Stadion. Het is niet nodig om in lange rijen te staan. Het merendeel van de wedstrijden van AZ is niet uitverkocht en voor deze wedstrijden zijn tickets te koop. Om spraakmakende wedstrijden tegen teams zoals Ajax bij te wonen, kan echter een clubkaart vereist zijn. Tickets voor wedstrijden kunnen variëren van $ 23,50 voor een stoel achter het doel of in een van de hoeken tot $ 40,00 voor een centrale stoel op de hoofdtribune. Prijzen zijn duurder voor games met spraakmakende teams, oplopend tot $ 32,00 - $ 47,50. Bel +31 (0) 72 547 8000 voor meer informatie.

Stadion tours

AZ Alkmaar biedt stadionrondleidingen aan die ongeveer 90 minuten duren. Als u een rondleiding wilt volgen, bel dan +31 (0) 72 547 8000 voor beschikbaarheid. Tours worden niet altijd aangeboden op vaste dagen en tijden, dus informeer naar data als je er een wilt nemen!

Relevante internetlinks

AZ.nl is de officiële website van AZ Alkmaar. Vvvalkmaar.nl is de website van de Alkmaarse VVV. 9292ov.nl is een ov-reisplanner. Beste Ebbsfleet Fc supporters die door heel Nederland reizen, We willen zowel Chris als Harry bedanken. Wij weten hoe belangrijk het voor u is om uw team te kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijd. Bedankt voor uw begrip en voor het ondersteunen van Ebbsfleet FC in deze moeilijke periode. Chris en Harry hebben nederlandse fans bedankt voor hun steun gedurende het hele seizoen.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Azstadion
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Azstadion
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Azstadion
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
Momenteel geen informatie beschikbaar.

Populaire zoekopdrachten

Azstadion

az stadion adres

afas stadion capaciteit

parkeren az stadion

AFAS Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Het AFAS Stadion is gebouwd om AZ Alkmaar te voorzien van een nieuw stadion dat voldoet aan de moderne normen.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op