Major League Soccer
2'42'' geleden
Major League Soccer
2'42'' geleden
Major League Soccer
2'44'' geleden
Major League Soccer
2'51'' geleden
Ontvang nu €100 aan gratis gokgeld. Beperkt aanbod!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De belangrijkste voetbalwedstrijden deze week van maandag t/m donderdag.
De komende voetbal wedstrijden komend weekend van vrijdag t/m zondag.

Abe Lenstra Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel

Het was gastheer van de openingswedstrijd van het WK 2018. Het Abe Lenstra Stadion was een van de eerste nieuw gebouwde moderne stadions in Nederland en was gastheer van de openingswedstrijd van het WK 2018.

Abelenstrastadion

abe lenstra stadion plattegrond

parkeren abe lenstra stadion

abe lenstra stadion parkeren

capaciteit abe lenstra stadion

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Voetbalexpert Laatst bijgewerkt: Donderdag, 30.Juni 2022 — 3min read
Bet365 Live Streams Gratis

Live Streams

257 beoordelingen
Ga naar de Bet365 Live Streams

Waarom wij Bet365 aanbevelen:

Live Streams De meeste gratis voetbal live streams
Betting Live of prematch wedden met de beste odds
Uitbetalingen Eenvoudig storten en uitbetalen (iDeal)
Welkomstbonus Begin met tot €100 gratis wedkredieten

Geschiedenis en beschrijving

Voor Heerenveen werd een nieuw stadion gebouwd in het Abe Lenstra Stadion, waardoor de club populairder werd en de locatie van hun vorige terrein kon worden gebruikt voor een uitbreiding van een nabijgelegen ziekenhuis. Het stadion werd niet op tijd opgeleverd en de kosten lopen op. De eerste plannen voor de bouw van een nieuw stadion werden gepresenteerd in 1992 en de bouw werd goedgekeurd in 1993. Kort na de start van de bouw was het stadion niet op tijd klaar en traden er kostenoverschrijdingen op. Op verzoek van de gemeenteraad werden de hoeken gesloten op het ontwerp waarvan oorspronkelijk werd aangenomen dat het vier aparte tribunes had. Het Abe Lenstra Stadion werd op 20 augustus 1994 officieel geopend met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Heerenveen en PSV Eindhoven. De wedstrijd was het debuut van de Braziliaan Ronaldo (Luãs Nazario de Lima) op Europese bodem. Het stadion had aanvankelijk 13.800 zitplaatsen, wat consequent uitverkocht was vanaf de inhuldiging. Er werden daarom al snel plannen gemaakt om het stadion uit te breiden. In een eerste stap werden de bedrijfsfaciliteiten verbeterd, waarna in 2004 de nodige uitbreidingswerken van start gingen. Deze omvatten de toevoeging van extra rijen zitplaatsen bovenop drie van de vier tribunes. Het werk werd geleidelijk uitgevoerd gedurende de duur van een paar jaar en verhoogde de capaciteit tot het huidige niveau. Heerenveen heeft verdere uitbreidingen overwogen, maar heeft besloten daar niet mee door te gaan omdat de opkomst in het verleden is afgenomen.

Manieren om naar het Abe Lenstra Stadion te reizen

Het stadion is te bereiken met de auto, bus en tram. Het Abe Lenstra Stadion ligt iets ten oosten van het centrum en het treinstation van Heerenveen. De wandeling van het centrum duurt ongeveer 10 minuten en het treinstation nog eens 5 tot 10 minuten. Het stadion is te bereiken met de auto, bus en tram. U kunt ook bus 48 nemen naar Lemmer Lemsterpad. Stap uit bij halte Abe Lenstra Boulevard. Bussen vertrekken twee tot drie keer per uur voor de reis van 7 minuten. Het Abel Lenstra Stadion grenst aan de snelweg A32. Afslag 11 (vanuit het zuiden) of 12 (vanuit het noorden) en volg de borden naar het stadion. Het stadion is goed zichtbaar vanaf de snelweg. Adres: Abe Lenstra boulevard 19, 8448JA Heerenveen

Heerenveen Tickets

Kaarten voor wedstrijden van SC Heerenveen koop je online, of in de clubwinkel in het stadion. Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze op de dag van de wedstrijd worden gekocht aan de kassa's van het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen verkocht vroeger de meeste thuiswedstrijden uit, maar heeft de laatste tijd een lichte daling van de toeschouwersaantallen gezien, waardoor tickets gemakkelijk van tevoren beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat u de officiële website controleert op eventuele clubkaartvereisten voor een bepaalde wedstrijd Heerenveen. Prijsklassen voor tickets variëren afhankelijk van waar u zit. Tickets voor wedstrijden op een lager niveau kosten tussen  20.00 en  25.00, terwijl tickets voor wedstrijden met een hoger profiel tussen  26.00 en  31.00 uur kunnen kosten. Een plattegrond vind je hier.

Abe Lenstra Stadion rondleidingen

Heerenveen biedt stadionrondleidingen aan langs de kleedkamers, spelerstunnel, VIP-loges, perszaal, spelershuis en het Pronkkeamer Heerenveen museum. De tour duurt ongeveer 120 minuten. Om een tour te boeken, bel +31 (0) 513 612 100 of e-mail [email protected] voor meer informatie.

Relevante internetlinks

De officiële website van SC Heerenveen en de website van de VVV Heerenveen bevinden zich beide op sc-heerenveen.nl. De ov-reisplanner is beschikbaar op 9292ov.nl.

Snelste livescores
 • ✓ Snelste doelmeldingen
 • ✓ De meeste competities live
 • ✓ Rijke Statistieken
 • ✓ Quotum integratie
Andere websites + Abelenstrastadion
 • — Geen livescore
 • — Lange vertraging bij het poortalarm
 • — Geen spelersinfo
 • — Geen kansen
Beste voetbal verslagen
 • ✓ Onmiddellijke videos van de laatste goals
 • ✓ Internationale transfer updates
 • ✓ Samenvattingen van wedstrijden
 • ✓ Alle livestreams overzichtelijk in 1 schema
Andere websites + Abelenstrastadion
 • — Geen videos van doelpunten
 • — Alleen lokale tv-zenders
 • — Geen samenvattingen
 • — Vaak illegale streams met de nodige risico's
Compacte informatie
 • ✓ Fotos van alle spelers
 • ✓ Realtime wedstrijd statistieken
 • ✓ Rijke historie aan statistieken
 • ✓ Geen wedstrijdvoorspellingen en winst berekeningen
Andere websites + Abelenstrastadion
 • — Geen samenvattingen
 • — Geen spelersinfos
 • — Verouderde tabellen
 • — Niet geschikt om te wedden
Momenteel geen informatie beschikbaar.

Populaire zoekopdrachten

Abelenstrastadion

abe lenstra stadion plattegrond

parkeren abe lenstra stadion

abe lenstra stadion parkeren

capaciteit abe lenstra stadion

Abe Lenstra Stadion: Alles wat je moet weten. Tickets, Parkeren, Hotel.

Het was gastheer van de openingswedstrijd van het WK 2018. Het Abe Lenstra Stadion was een van de eerste nieuw gebouwde moderne stadions in Nederland en was gastheer van de openingswedstrijd van het WK 2018.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Over ons    Voorwaarden     Neem contact met ons op